Perdelerin Temizliği Nasıl Yapılır?
- Anasayfa /
- Blog /
- Perdelerin Temizliği Nasıl Yapılır?
Perdelerin Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Kumaş Türüne Göre Temizlik
Perde kumaşına göre temizlik yöntemleri elde ve makinede yıkama olarak değişebilir. Tozdan arındırma ve ıslak temizleme yöntemlerini kullanarak perde temizliği yapabilirsiniz. Islak temizleme yöntemleri arasında makinede yıkayabileceğiniz perdeler, genellikle tüller ve fon perdelerdir. Sentetik ayarına getirerek perdelerinizi narin yıkama programında yıkayabilirsiniz.
Yıkama bittiğinde perdelerinizi yerine takarak hiç kırışmadan kurumasını sağlayabilirsiniz. Stor, zebra ve plise perde seçeneklerinde toz alma, ıslak bezle silme ya da yerinden çıkararak duş yardımıyla temizleme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Stor ve zebra perde modellerini su altında fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Tozdan Arındırma Yöntemleri
Perde toz alma yöntemlerini bir bez yardımıyla kuru toz alma ya da nemli bezle ıslak toz alma şeklinde uygulayabilirsiniz. Bunun yanında perde yapınızın dayanıklılığına bağlı olarak elektrikli süpürge yardımıyla tozlu alanları temizleyebilirsiniz. Perde tozdan arındırma yöntemleri sayesinde mekanizmayı daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.
Leke Çıkarmak İçin Yapmanız Gerekenler
Perde leke çıkarma yöntemlerinden en etkili olanı, özel deterjan takviyesidir. Perdenizde çıkması zor bir leke oluştuysa leke çıkarıcı ve kumaşlara zarar vermeyen deterjan kullanabilirsiniz. Eğer stor ya da zebra gibi sert yapıdaki perdelerinizde leke oluştuysa bu lekeleri fırçalama işlemiyle çıkarabilirsiniz.
Tüllerinizde zamanla meydana gelen sararmaları gidermek için tüldeki lekeli kısmı sirkeli su içinde birkaç saat bekletip normal yıkama yapabilirsiniz. Ama bunu yapmadan önce perdenizi satın alırken firmaya temizleme önerilerini sorabilirsiniz. Böylece kumaş kalitesini ve dayanıklılığını koruyarak sağlıklı bir temizleme yapabilirsiniz.
Makinede ve Elde Yıkama İpuçları
Perdeyi makinede yıkama, klasik ev perdeleri için en sık başvurduğunuz yöntemlerden biri olabilir. Perdelerinizi makinede yıkarken sıkma devrine dikkat etmelisiniz. Aşırı sıkma yaptırmadan sentetik ayarında yıkayabilirsiniz. Böylece makineden çıktığında perdelerinizin kırışmadığını görebilirsiniz. Eğer perdeleriniz tok bir kumaşa sahipse astığınızda yerinde kurur ve düz görünümünü muhafaza eder.
Perdeyi elde yıkama yöntemi, klasik modeller için artık pek de tercih edeceğiniz seçeneklerden değildir. Bu nedenle elde yıkayacağınız perde seçenekleri daha çok mekanizmalı olanlardır. Plise perde, zebra ve stor perde modellerini yerinden kolayca çıkararak suyla yıkayabilirsiniz.
Kurutma ve Ütüleme Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Perde kurutma, perdeniz makineden çıktıktan sonra yerine asarak ve çamaşırlıkta kurutma olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Perdeleriniz kuruduktan sonra ütüleyecekseniz, ütünüzü perde kumaşının ayarına uyumlu hale getirmelisiniz. Doğru ütü ayarıyla perdelerinizi kolayca düzleştirebilirsiniz.
Ütüleme sonrasında perdenin kırışmasını engellemek için vakit kaybetmeden yerine asmalısınız. Şifon, kadife, pamuk gibi kumaş perdeleri ütüleyebilirsiniz. Perde ütüleme sırasında özellikle şifon kumaşa dikkat etmelisiniz. Şifon perde üzerine aşırı buhar basmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde perdeniz yanabilir.
Evlerinizi estetikle ve şıklıkla donatmak için doğru perde seçmeye dikkat etmelisiniz. Demirci Perde sizin için modern, kullanımı, temizliği ve bakımı kolay perde modellerini sunar. Hem mekanizmalı hem de klasik perde modellerini sipariş etmek için şimdi Demirci Perde modellerine göz atabilirsiniz.
Perdelerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Alın !
© 2023 Demirci Perde. All rights reserved.
Powered by Enes Medya | yonkasoft.com